Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Wunderland Kalkar

Wunderland Kalkar presenteert autosafari met kerstmarkt en nostalgische kermis

29-11-2021, 16.21 uur

Nederlanders die na 17.00 uur iets willen beleven, kunnen de komende weken terecht in het Duitse pretpark Wunderland Kalkar. Het attractiepark, gelegen op een kwartier rijden van de Nederlandse grens, biedt tijdens de kerstperiode een heuse autosafari aan. Bezoekers kunnen 's avonds een winters landschap met lampjes, dennenbomen, kerstdecoraties, sneeuw en artiesten ontdekken vanuit hun eigen wagen.

In Nederland is momenteel een avondlockdown van kracht, waarbij niet-essentiële sectoren na 17.00 uur worden stilgelegd. De zogeheten Winter Wunderland Drive-In van Wunderland Kalkar vindt plaats op donderdagen, vrijdagen, zaterdagen en zondagen tot en met 16 januari 2022, van 16.00 tot 22.00 uur. Alleen op kerstavond en nieuwjaarsdag gaat het evenement niet door.

Tickets zijn online verkrijgbaar, voor 15 euro per auto. De drive-in werd eind vorig jaar voor het eerst georganiseerd, als een coronaproof uitje tijdens de lockdown. Dat bleek zo'n groot succes dat het concept uiteindelijk verlengd is tot half maart 2021. Het kerstthema maakte toen plaats voor een circusthema. Wunderland Kalkar werkt samen met het Nederlandse Circus Maximum.

Kamelen
De route van 1,5 kilometer loopt langs verlichte attracties en een circustent met onder meer kamelen, lama's, ezels, struisvogels en paarden. Nieuw dit jaar is dat er bij de uitgang een nostalgische kermis en een kerstmarkt te vinden zijn. Die onderdelen kunnen ook bezocht worden zonder een ticket voor de safari. Ze zijn open van 15.00 tot 22.00 uur, als de weersomstandigheden het toelaten. Voor de kermis en kerstmarkt geldt de 2G-regel. Het dragen van een mondkapje is eveneens verplicht.Meer Wunderland Kalkar
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be