Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
World Food Center Experience

Efteling geeft advies bij bouw van pretpark over voeding

29-10-2021, 14.01 uur

De Efteling is betrokken bij plannen voor de World Food Experience, een pretpark over voeding in het Gelderse Ede. Die thema-attractie moet eind 2023 opengaan. Bezoekers ontdekken er "de wereld achter hun eten". Efteling-directeur Fons Jurgens bemoeit zich ook met het project.

Hij is lid van een klankbordgroep, zo meldt World Food Experience in een persbericht. "Alles leren over de wereld achter ons eten, is uniek en past helemaal bij deze tijd", liet Jurgens optekenen. "Het is mooi om de expertise die wij als Efteling hebben te kunnen delen in het creëren van belevingswerelden."

De samenwerking met de Efteling moet ervoor zorgen dat het voedselpretpark straks interessant genoeg is voor bezoekers. Jurgens: "Zo dragen we er aan bij dat de World Food Center Experience niet alleen informatief maar ook attractief wordt."

Theater
De beleving bestaat onder meer uit een theater met een bewegende tribune, een innovatieve kas, een interactief atrium met een showkeuken en een restaurant. "Met de Experience verbinden we mens, voeding en planeet op een leuke, attractieve en inspirerende manier", belooft directeur Marcel Goossens.

Het is de bedoeling dat World Food Experience jaarlijks 300.000 bezoekers gaat trekken. De bouw kost naar verwachting 33 miljoen euro. Een groot deel daarvan wordt betaald van overheidssubsidies.

Meer World Food Center Experience
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be