Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Attractie Toverland na bijna vijf maanden weer open

29-10-2021, 23.59 uur

In Toverland is de Wirbelbaum weer geopend. Het 13 meter hoge tollende reuzenrad met draaiende gondels was sinds juni dicht voor werkzaamheden. Die zouden eigenlijk tot begin juli duren. Uiteindelijk duurde het bijna vijf maanden voordat de onderhoudsklus was afgerond.

"Tijdens het reguliere onderhoud is de Wirbelbaum helemaal uit elkaar gehaald en hebben we alle onderdelen gecontroleerd", vertelt een woordvoerster aan Looopings. "Ook hebben we diverse onderdelen vervangen."

De vertraging had te maken met de lange levertijd van specifieke producten, aldus de voorlichtster. "De levertijd van de assen was dusdanig lang dat het onderhoud langer heeft geduurd dan gepland." Toverland is opgelucht dat bezoekers weer een ritje kunnen maken. "Daar zijn we heel blij mee."

Wunderwald
De Wirbelbaum, geopend in 2005, staat in het overdekte themagebied Wunderwald. In 2018 en 2019 was de attractie geruime tijd dicht vanwege technische problemen. Toen bleek er sprake te zijn van haarscheurtjes.

Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be