Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Foto's: zo staat het met de bouw van Efteling-attracties Archipel en Sirocco

27-10-2021, 21.45 uurBeeld: @jeroen989, @Reizenrijk_

Archipel, de nieuwe waterspeelplaats van de Efteling, krijgt steeds meer vorm. Inmiddels is men begonnen met het aanleggen van de ondergrond. Ook bij Sirocco, de opvolger van Monsieur Cannibale, wordt hard gewerkt.

Vanuit de lucht is nu goed te zien welke vorm Archipel krijgt. Een bamboehutje in het speelgebied is afkomstig uit het oude Avonturen Doolhof. Op de Speelweide naast het bouwterrein staan verschillende nieuwe gebouwtjes klaar.

De vernieuwde rieten kap van Sirocco werd voorzien van verschillende oosterse armaturen. Ook hangt het beeld van een handelaar al op zijn plek onder de nok, hetzij nog ingepakt. Hij krijgt uiteindelijk te maken met een zware storm die de bootjes van de attractie laat draaien.

Sindbad
Sirocco en Archipel horen bij de Wereld van Sindbad, een nieuw themagebied in parkdeel Reizenrijk. Ook achtbaan Vogel Rok hoort daarbij. Het project kost 2,8 miljoen euro. In een tweede fase wordt Archipel uitgebreid en krijgt het naastgelegen restaurant Panorama een opknapbeurt.

Meer Efteling
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be