Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling neemt Gondoletta weer in gebruik na onaangekondigde sluiting

28-10-2021, 12.48 uurBeeld: @HildeMaahury

Het technische probleem bij de Gondoletta in de Efteling is verholpen. Twee weken geleden ging de boottocht onverwachts dicht vanwege een mankement. Vanaf vandaag kunnen bezoekers weer over de Siervijver varen.

Er moest een onderdeel van één van de draaischijven onder water vervangen worden, vertelt een woordvoerster aan Looopings. "En dat onderdeel was niet op voorraad." Daarom duurde het even voordat de attractie weer in gebruik genomen kon worden.

De Gondoletta opende veertig jaar geleden, in 1981. In september was de attractie ook al bijna twee weken buiten gebruik, toen voor een geplande renovatie. Er staat voorlopig geen onderhoudsbeurt meer op de kalender.

Meer Efteling
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be