Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Raad van State: bezwaren tegen muziekfestivals Walibi zijn ongegrond

27-10-2021, 18.17 uurBeeld: @flyingcatharine

Een nieuwe omgevingsvergunning voor het evenemententerrein van Walibi Holland blijft overeind. Bezwaren van de gemeentes Nunspeet, Elburg en Oldebroek zijn door de Raad van State van tafel geveegd. Daardoor kunnen muziekfestivals Lowlands en Defqon.1 uitbreiden zoals gepland.

Lowlands mag 's nachts langer doorgaan, Defqon.1 krijgt er een dag bij. Omliggende gemeentes, waar al jaren wordt geklaagd over de harde bastonen, vreesden voor een toename van de geluidsoverlast. Zij stapten naar de rechtbank. Die concludeerde dat de gemeentes geen belanghebbende partij zijn in het conflict.

De bestuursrechter denkt daar anders over. Volgens de Raad van State was het een verkeerde beslissing om de gemeentes niet-ontvankelijk te verklaren. Dat wil echter niet zeggen dat ze gelijk krijgen.

Geluidsniveaus
De Raad van State heeft zich opnieuw gebogen over de vergunning die de gemeente Dronten heeft verleend aan Walibi. Uit onderzoek blijkt dat alle geluidsniveaus tijdens festivals binnen de wettelijke normen blijven. Daarmee blijft de vergunning in stand. Wel moeten Dronten de proceskosten betalen, bijna 2800 euro.

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be