Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Drayton Manor Resort

Engels pretpark breekt 25 meter hoge thrillride af

27-10-2021, 16.30 uurBeeld: Theme Park Family World Wide

Een 25 meter hoge thrillride in het Engelse pretpark Drayton Manor wordt na zeventien jaar afgebroken. De attractie Pandemonium verdwijnt na dit seizoen uit het park. Er wordt geen specifieke reden voor genoemd.

Pandemonium is een dubbel looping-schommelschip met in totaal 64 zitplaatsen. De gondels hebben geen vaste bodem: bezoekers bungelen met hun voeten in de lucht. Het gevaarte werd gebouwd door de Italiaanse fabrikant Fabbri Group.

"Sinds de opening in 2004 is de spectaculaire Pandemonium één van onze sensationeelste attracties, maar aan alle goede dingen komt een eind", laat Drayton Manor weten. Komend weekend wordt er afscheid genomen van de ride.

Uitbreiding
Het park in graafschap Staffordshire belooft een mooie vervanger. "Het is het einde van een tijdperk voor Pandemonium, maar er zitten grote plannen in pijplijn voor een mooie uitbreiding. We kunnen niet wachten om de nieuwe ontwikkelingen te delen."

Drayton Manor is onderdeel van de Looping Group, net als onder meer Avonturenpark Hellendoorn.

Meer Drayton Manor Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be