Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Politie neemt ruim 9500 nepprijzen in beslag op Vlaamse kermis

27-10-2021, 16.06 uur

De politie heeft op de oktoberkermis in het Vlaamse Oostende ruim 9500 namaakgoederen in beslag genomen. Vijf gokkramen bleken de nepproducten weg te geven als prijs.

De uitbaters konden geen factuur laten zien van de vervalste prullen. Het ging om tientallen koptelefoons en knuffelberen, maar ook om 1200 Fortnite-kaarten en 8300 Pokémon-kaarten. Die zijn vooral onder jongeren mateloos populair.

"Elk jaar worden op de kermis controles uitgevoerd", vertelt korpschef Philip Caestecker aan de Krant van West-Vlaanderen. "Ze vallen onder de gekende SHOP-acties, die handelaars controleren op oneerlijke handelspraktijken en tegelijk een eerlijke concurrentie vooropzet. We mogen spreken van een geslaagde actie."

Straf
Het Openbaar Ministerie beslist binnenkort welke straf de betreffende uitbaters krijgen.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be