Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
PortAventura World

PortAventura World wil Disneyland Paris van de troon stoten

27-10-2021, 09.19 uur

PortAventura World wil Disneyland Paris op den duur voorbijstreven als het grootste pretparkresort van Europa. Dat zegt algemeen directeur David Garcia in een interview. Volgens hem is het goed mogelijk dat de toeristische trekpleister in de Spaanse badplaats Salou uiteindelijk groter en populairder wordt dan het Franse Disneyland.

Garcia denkt dat PortAventura World kan blijven groeien, maar daarvoor heeft hij naar eigen zeggen wel de medewerking nodig van de lokale en regionale regering. Hij hoopt dat de autoriteiten "de ambitie hebben" om te concurreren met Frankrijk, vertelt hij in gesprek met nieuwssite Economía Digital.

"Als Spanje toonaangevend wil zijn op het gebied van entertainment, moet er geïnvesteerd worden. We willen niet groeien om te groeien: het gaat erom dat we Spanje het grootste land van Europa kunnen maken op het gebied van toerisme en entertainment."

Aandeelhouders
Disneyland Paris trok vóór de coronacrisis zo'n 15 miljoen bezoekers per jaar. PortAventura moest genoegen nemen met een fractie daarvan. Garcia: "Natuurlijk willen we ooit groter zijn dan Disney. We hebben de ruimte om te groeien. Onze aandeelhouders hebben de financiële capaciteit om te blijven investeren, maar daarnaast moet er een nationale ambitie zijn om te concurreren met Frankrijk."

Dit jaar investeerde PortAventura World 16 miljoen euro in 141 nieuwe hotelkamers. De laatste nieuwe attractie was een Sesamstraat-darkride, geopend in 2019. Momenteel wordt er gebouwd aan een nieuw voetbalrestaurant.

Meer PortAventura World
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be