Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Kinderen tot 11 jaar hoeven geen mondkapje meer te dragen in Disneyland Paris

25-10-2021, 16.54 uur

De regels voor mondkapjes in Disneyland Paris zijn licht versoepeld. Vanaf vandaag hoeven alleen bezoekers vanaf 11 jaar een mond- en neusmasker te dragen. Eerder gold die regel ook voor kinderen vanaf 6 jaar. Zij hebben voortaan geen mondkapje meer nodig.

De verandering hangt samen met de "verbeterde gezondheidssituatie" in de regio, zo meldt Disney. "In overeenstemming met de aanbevelingen van de overheid wordt het dragen van een mondkapje nog steeds aanbevolen vanaf 6 jaar."

Op dit moment is er nog geen zicht op het schrappen van de mondkapjesregel voor alle bezoekers. Mondmaskers moeten overal in de Disney-parken gedragen worden, behalve tijdens eten en drinken en bij het maken van een foto met een Disney-figuur.

Coronacheck
In uitgaansgebied Disney Village geldt de maatregel voor alle binnenlocaties. Afstand houden is sinds kort niet meer noodzakelijk. Bij de entree van de parken vindt een coronacheck plaats, al wordt er niet gecontroleerd op identiteitsbewijzen.

Meer Disneyland Paris
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be