Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Energylandia

Pools pretpark Energylandia kondigt negentiende achtbaan aan

24-10-2021, 23.59 uur

Pretpark Energylandia in Polen blijft achtbanen toevoegen alsof ze niets kosten. Eerder werd al duidelijk dat het attractiepark volgend jaar een mijntrein opent: de achttiende rollercoaster in het park. Alsof dat niet genoeg is, zijn er inmiddels ook plannen voor achtbaan nummer negentien.

Mijntrein Choco Chip Creek wordt onderdeel van het nieuwe themadeel Sweet Valley, een kleurrijk dorpje in snoepthema. In hetzelfde gebied komt nóg een nieuwe familieachtbaan te liggen, zo blijkt nu: Honey Harbour. Daarvan heeft Energylandia ontwerpen naar buiten gebracht.

Beide coasters worden neergezet door de Nederlandse fabrikant Vekoma. De uitbreiding heeft sowieso een Nederlands tintje, want voor het masterplan van Energylandia is het Zuid-Hollandse ontwerp- en decoratiebedrijf Jora Vision verantwoordelijk. Er wordt eveneens gewerkt aan de komst van een overdekt waterpark en verschillende themahotels.

Theater
Op de tekeningen van Sweet Valley zijn verder meerdere kleinschalige familieattracties zichtbaar, zoals een draaimolen, een tractorbaan en koffiekopjes. In een tweede fase wil men een complex met een restaurant en een theaterzaal toevoegen: Sweet Valley Town Hall.

Energylandia is al het park met de meeste achtbanen in Europa, gevolgd door Prater in Oostenrijk met veertien coasters en Europa-Park in Duitsland met dertien exemplaren. Wereldwijd staat Six Flags Magic Mountain in de Amerikaanse staat Californië op de eerste plaats. Daar opent volgend jaar de twintigste achtbaan.Meer Energylandia
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be