Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Tier- und Freizeitpark Thüle

Video: Duits pretpark legt laatste hand aan nieuwe coasterkart-attractie

24-03-2022, 14.18 uurBeeld: World of Parks TV - Coaster Onride Entertainment

Tier- und Freizeitpark Thüle in Duitsland opent binnenkort een bijzondere attractie. Het pret- en dierenpark in deelstaat Nedersaksen legt momenteel de laatste hand aan een coasterkart van fabrikant Wiegand. Dat is een combinatie van een achtbaan, een kartbaan en een rodelbaan.

Bezoekers nemen plaats in elektrisch aangedreven karretjes voor twee personen. Met behulp van een gaspedaal kunnen ze de snelheid bepalen, met een maximum van 40 kilometer per uur. De versie in Duitsland wordt de vierde ter wereld en de tweede in Europa. In de zomer van 2021 opende een exemplaar in Zip World in Wales.

In Tier- und Freizeitpark Thüle werd de coasterkart gebouwd op de plek van de oude Bobkartbahn. Met een lengte van 540 meter is de nieuwe baan langer dan de voorganger. Bovendien komen er meer karretjes dan voorheen: tien in plaats van acht. De wagens zijn vormgegeven als avontuurlijke, verweerde zandbuggy's.

Kinderen
In een videointerview met YouTube-kanaal World of Parks geeft directrice Alexandra Grothaus meer informatie over het bouwproject. Zo vertelt ze dat er gekozen is voor een dinothema omdat haar kinderen daar zo enthousiast over waren.

Het terrein wordt voorzien van drieduizend planten, vier tunnels, een waterval en beelden van dinosaurussen. Na één van de tunnels staan passagiers straks oog in oog met een angstaanjagende Tyrannosaurus. Naar verwachting wordt de attractie in gebruik genomen rond de paasdagen, al zijn de decors dan nog niet af.Meer Tier- und Freizeitpark Thüle
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be