Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Video: Efteling-bezoekers horen ongepaste woorden bij Holle Bolle Gijs

20-10-2021, 19.15 uurBeeld: @EftelingCasper

Heeft Holle Bolle Gijs in de Efteling nieuwe woorden geleerd? Naast zijn gebruikelijke "papier hier" lijkt hij tegenwoordig ook schunnige taal te uiten. In een video van een Twitter-gebruiker is te horen hoe de beroemde papiervreter twee keer "seks" zegt.

"Oh wat lekker, hè fijn" reageert hij als iemand hem een propje papier voert. Tot dusver niets ongebruikelijks. Vreemd genoeg roept Gijs daarna plotseling "seks, seks". Vervolgens kletst hij verder alsof er niets aan de hand is: "Ik heb zo'n honger, papier hier".

De video is niet bewerkt. "Ik zat op het terras, een kind gooide er iets in en ik hoorde hem dit zeggen", vertelt de filmer aan Looopings. "Toen heb ik twaalf filmpjes moeten maken voordat hij het opnieuw zei."

Engels
Het gaat om Wagen Gijs, de Holle Bolle Gijs tegenover Langnek in het Sprookjesbos. Die staat er al sinds 1967. Hij bedankt voor afval in vier verschillende talen: Nederlands, Duits, Frans en Engels. De woorden in kwestie moeten volgens de Efteling "thanks, thanks" voorstellen. Dat komt momenteel alleen niet helemaal uit de verf, vermoedelijk door een technisch probleem met de audioinstallatie.

Komen er reprimandes voor de veelvraat? "We gaan met Gijs in gesprek, want dit soort taalgebruik hoort niet in het park thuis", reageert een Efteling-woordvoerder met een knipoog. Iets serieuzer: "Het klinkt inderdaad nogal ongelukkig. We gaan kijken of we iets moeten aanpassen."

Meer Efteling
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be