Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling-bezoekers op heterdaad betrapt bij stelen van 240 euro aan souvenirs

19-10-2021, 23.59 uur

Vier bezoekers van de Efteling zijn op heterdaad betrapt bij het stelen van bijna 240 euro aan souvenirs. De diefstal vond plaats in juni 2019. Vandaag sprak de politierechter in Breda zich uit over de zaak. De dieven komen weg met voorwaardelijke geldboetes, die ze alleen hoeven te betalen als ze de komende twee jaar opnieuw in de fout gaan.

Het gaat om twee broers (26 en 27 jaar), hun zus (28) en haar man (27). Ze probeerden een waslijst aan producten mee te nemen zonder te betalen, waaronder pyjama's, bekers, broodtrommels en een tandenpoetsset. De duurste artikelen die ontvreemd werden, waren Efteling-knuffels.

De diefstal werd opgemerkt door een klant, die het personeel informeerde. Vervolgens werd de politie ingeschakeld. Eén van de verdachten stribbelde wat tegen bij de aanhouding, maar uiteindelijk is het viertal probleemloos naar het bureau gebracht.

Terugbetaald
Omdat de schade inmiddels terugbetaald is en de dieven een blanco strafblad hadden, krijgen ze alleen een waarschuwing. Voor twee van de vier is dat een voorwaardelijke boete van 350 euro, meldt Omroep Brabant. De andere twee krijgen een voorwaardelijke geldstraf van 250 euro opgelegd.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be