Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Directrice Walibi Holland wil ook na coronacrisis een verplichte virtuele wachtrij

20-10-2021, 16.21 uur

Bezoekers van Walibi Holland zijn waarschijnlijk nog niet af van de verplichte virtuele wachtrij. Er zijn plannen om het digitale wachtsysteem volgend jaar terug te laten keren, ook als de coronacrisis voorbij is. Dat vertelt directrice Mascha Taminiau in een interview.

Walibi introduceerde in het voorjaar van 2020 een virtuele wachtrij bij de negen populairste attracties in het park. Als bezoekers een ritje wilden maken, moesten ze vooraf een gratis reservering plaatsen via een mobiele website. Vervolgens ging er een aftelklok lopen. Als die op nul stond, kon men aansluiten in de fysieke rij.

De eerste reacties waren overwegend positief, maar afgelopen zomer kwam er ook een hoop kritiek. Op social media klaagden bezoekers dat ze soms wel uren in een digitale wachtrij stonden, om vervolgens ook nog lang te moeten wachten in de daadwerkelijke rij bij de attractie. Zo konden ze op een dag slechts enkele achtbanen doen.

Meer inkomsten
Hoewel de virtuele wachtrij bedoeld was als coronamaatregel, is directrice Taminiau voornemens om het systeem ook na de pandemie nog een kans te geven. "De digitale wachtrij willen wij houden", vertelt ze in gesprek met de Stentor. "Een gevolg is dat we in het park meer inkomsten hebben. Tijdens het wachten kunnen ze wat eten, drinken of naar het toilet gaan."

Walibi zag de horeca- en souvenirinkomsten stijgen dankzij de virtuele wachtrij. Reden genoeg om het systeem ook in 2022 op te dringen aan bezoekers, vindt Taminiau. "Als je weet dat je twee uur in de rij moet staan, ga je nog even snel wat drinken halen of naar het toilet. Nu nemen bezoekers er meer tijd voor, maar hebben nog wel het besef dat ze ergens voor wachten. Dat hoort ook bij de beleving."

April 2022
Op dit moment is de virtuele wachtrij niet in gebruik. Tijdens de halloweenperiode, die op zaterdag 9 oktober begon, kan iedereen als vanouds in de rij aansluiten zonder reservering. Het seizoen van Walibi Holland duurt nog tot en met zondag 31 oktober. Daarna blijven de poorten dicht tot april 2022.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be