Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsaqua Landen-Hannuit

Bezoeker van Plopsa-zwembad overleden na incident

19-10-2021, 18.33 uur

De man die tien dagen geleden gereanimeerd moest worden in waterpark Plopsaqua Landen-Hannuit is overleden. Het slachtoffer ging op zaterdag 9 oktober kopje onder in het opvangbassin van wildwaterbaan Wild River. Vorige week werd duidelijk dat hij in levensgevaar verkeerde.

Nu is bekend geworden dat de veertiger het ongeluk niet heeft overleefd. "We willen ons medeleven betuigen aan de nabestaanden", meldt Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof in een korte verklaring. "We hopen snel op meer duidelijkheid van het parket."

De zwembadbezoeker werd bewusteloos uit het water gehaald. Na de reanimatie is hij per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Zijn vrouw diende later een klacht in bij het parket voor het niet verlenen van hulp aan een persoon in gevaar. Volgens haar hebben medewerkers van Plopsaqua niet goed gehandeld.

Tevreden
Van den Kerkhof liet eerder weten dat hij wel tevreden was over de manier waarop zijn personeelsleden reageerden. "Ik zeg naar eer en geweten dat we goed en snel gehandeld hebben", zei hij. De Wild River blijft gewoon geopend.

Meer Plopsaqua Landen-Hannuit
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be