Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Veel problemen met videoprojecties in de Efteling: geen geld voor onderhoud

25-10-2021, 14.09 uur

Op veel plekken in de Efteling zijn problemen ontstaan met videoprojecties. Projectoren die de afgelopen maanden kapot zijn gegaan, worden niet meer gemaakt. Daardoor ontbreken er momenteel opvallende effecten bij De Vliegende Hollander, Baron 1898, Fata Morgana en het Volk van Laaf.

Het is een bewuste keuze om niet te investeren in dergelijke onderhoudsklussen, vertelt een woordvoerder aan Looopings. De Efteling hoopt er geld mee te kunnen besparen. Het park heeft door de coronacrisis een financieel moeilijke tijd achter de rug, benadrukt de voorlichter.

"Door de financiële situatie tijdens de coronacrisis zij we financieel terughoudend geweest", luidt de uitleg. "We hebben vrijwel geen geld uitgegeven en alleen onderhoud uitgevoerd dat noodzakelijk was voor de veiligheid. Zo konden we inzetten op maximaal baanbehoud."

Externe partijen
Kapotte projectoren hebben dan geen prioriteit, aldus de woordvoerder. Maar de coronabeperkingen zijn inmiddels toch grotendeels voorbij? "Nu het steeds een beetje beter gaat, hopen we dat we snel weer al het onderhoud kunnen gaan oppakken. Daarin zijn we ook afhankelijk van de leveringen en diensten van externe partijen."

De Efteling snapt dat dergelijke defecten een smet kunnen zijn op een dagje uit, zeker in een park dat voortdurend zegt te streven naar het rapportcijfer 9 of hoger. "Het doet ons ook pijn dat we niet alles hebben kunnen aanpakken."

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be