Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Video: Disneyland Paris werkt aan volledig nieuwe kerstparade

18-10-2021, 11.29 uur

Disneyland Paris is bezig met de ontwikkeling van een volledig nieuwe kerstparade. Disney's Christmas Parade wordt dit jaar vervangen door Mickey's Dazzling Christmas Parade. Bijzonder is dat de parade op de meeste dagen zowel overdag als 's avonds vertoond zal worden.

Mickey's Dazzling Christmas Parade bestaat uit vijf verschillende wagens met onder andere Mickey Mouse en zijn vrienden, de Disney-prinsessen en de Kerstman met Tinkerbell. De wagens zijn voorzien van lampen en lichteffecten. Bovendien wordt er gebruikgemaakt van lichtprojecties op de façades van gebouwen langs de paraderoute.

Aan het project wordt al sinds 2017 in het geheim gewerkt, vertelt regisseur Emanuel Lenormand in een video. "Elke praalwagen heeft een eigen kerstboom", zegt hij. "Deze parade zit vol verrassingen. Als het avond wordt, bieden we een totaal andere ervaring."

Disney Illuminations
Het kerstseizoen van Disneyland Paris duurt van zaterdag 13 november tot en met zondag 9 januari. Vanaf dinsdag 21 december is ook avondshow Disney Illuminations weer te zien. Disney Stars on Parade volgt in januari 2022.Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be