Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Avonturenpark Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn wil nieuwe spinning coaster openen in 2022

21-10-2021, 12.09 uurBeeld: The Coaster Zone

Avonturenpark Hellendoorn werkt aan de komst van een nieuwe attractie. Op een veld in het Overijsselse pretpark worden voorbereidingen getroffen voor de bouw van een achtbaan. Het gaat om een spinning coaster, bevestigen ingewijden aan Looopings.

Het terrein bevindt zich tussen het theater van de duikshow Sky Pirates en de onlangs vernieuwde achtbaan Balagos. Tot nu toe is er alleen nog afzetlint gespannen. Volgend jaar moet daar een familieachtbaan met draaiende karretjes staan.

Wie deze maand naar Hellendoorn komt, kan het afgezette veld zien naast de ingang van spookhuis House of Witches. In het verleden - al sinds 1949 - was op die plek een doolhof te vinden. Begin 2013 werd het labyrint gesloopt.

Noord-Amerika
Marketingdirecteur René Peul wil vooralsnog alleen bevestigen dat er een rollercoaster gaat komen, afkomstig uit een park in Noord-Amerika. De nog naamloze attractie moet af zijn bij de seizoensstart op zaterdag 9 april 2022. Onderdelen ervan liggen momenteel bij het Overijsselse attractiebedrijf Most Revisie voor een verfbeurt.

Betrokkenen melden dat het gaat om een tweedehands achtbaan van fabrikant Reverchon uit het Mexicaanse pretpark La Feria Chapultepec Mágico. Dat park is sinds september 2019 dicht vanwege een dodelijk ongeluk met een andere achtbaan. De attracties kwamen daardoor te koop te staan. Bij ons is het achtbaantype vooral bekend van de kermis, met namen als Super Mouse, Wild Mouse en Spinning Coaster.

Slagharen
Dankzij de toevoeging telt Avonturenpark Hellendoorn volgend jaar in totaal vier achtbanen: Balagos, Donderstenen, Rioolrat en de nieuwe spinning coaster. Dat zijn er meer dan in bijvoorbeeld Duinrell en Attractiepark Slagharen.

Meer Avonturenpark Hellendoorn
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be