Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Pairi Daiza

Nieuwe diersoort in dierenpark Pairi Daiza: de muskusos

15-10-2021, 10.23 uur

Dierentuin Pairi Daiza in België heeft een nieuwe diersoort mogen verwelkomen. Sinds donderdag kunnen bezoekers van het grootste dierenpark van de Benelux twee muskusossen bewonderen. Het gaat om twee vrouwtjes met de namen Ylvie en Malena, die vorig jaar geboren werden in Zoo Krefeld in Duitsland.

"Deze twee holhoornige dames verblijven in het territorium waar jullie tot vandaag onze wapiti's konden bewonderen", laat Pairi Daiza weten. Het verblijf bevindt zich in themagebied The Land of the Cold.

Omdat beide soorten niet in harmonie kunnen samenleven, krijgen de wapiti's - hertachtigen - een andere plaats in het park. Welke plek dat zal zijn, wordt later bekendgemaakt.

Sneeuw
De muskusos is een herbivoor uit Alaska, Canada en Groenland. In het wild leven de dieren in kuddes. Ze verplaatsen zich aan de hand van de seizoenen: muskusossen gaan op zoek naar gebieden met weinig sneeuw om gemakkelijk aan voedsel en planten te komen.Meer Pairi Daiza
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be