Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Video: Efteling toont eerste decors van de Wereld van Sindbad

14-10-2021, 18.44 uur

Efteling-fans kunnen alvast een glimp opvangen van de Wereld van Sindbad, het nieuwe themagebied in parkdeel Reizenrijk. Kookpottenmolen Monsieur Cannibale wordt momenteel omgebouwd tot een attractie met Sindbad de Zeeman, onder de noemer Sirocco. Vandaag publiceerde de Efteling de eerste aflevering van een videoserie over de transformatie.

Volgens het verhaal van Sirocco komen bezoekers straks terecht in een zware storm. Ze nemen plaats in handelsschuitjes die rondjes zullen draaien, zoals de kookpotten van Monsieur Cannibale dat de afgelopen decennia deden.

In de YouTube-video van bijna drieënhalve minuut vertelt hoofdontwerper Sander de Bruijn wat de gedachte achter de Wereld van Sindbad is. Ondertussen zien we de vorderingen op de bouwplaats én enkele figuren die later onderdeel zullen worden van de attractie.

Zijden draadje
"Straks nemen wij als gast deel aan de handelsdelegatie van Sindbad de Zeeman en worden wij ondersteund door een handelaar", aldus De Bruijn. "Tijdens het verhandelen van onze koopwaar hangt het leven van de handelaar eigenlijk aan een zijden draadje. Hij moet zich vasthouden aan de elementen die om hem heen hangen."Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be