Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Leveranciers

Attractiebouwer Mack Rides komt met nieuwe opzet voor vliegsimulators

13-10-2021, 18.11 uur

Mack Rides, de huisleverancier van Europa-Park, heeft een nieuw concept bedacht voor vliegsimulators. De Duitse attractiebouwer zegt 's werelds slimste flying theater ontwikkeld te hebben. Om de capaciteit te verhogen, wordt er gewerkt met dubbele gondels.

Terwijl bezoekers uit- en instappen bij de ene gondel, hangt de gondel aan de andere zijde voor het filmscherm. Na afloop van de rit wisselen de gondels van plek met behulp van een ingenieus draaisysteem. Het concept heet airific.

"Flying theaters kampen met een gebrek aan capaciteit zodra de film begint", laat Mack weten. "Met airific minmaliseren we de tijd dat het theater niet in gebruik is, waardoor we een buitengewoon hoge capaciteit kunnen realiseren."

Dochteronderneming
Het attractietype wordt op de markt gebracht door de firma Tacumeon Rides, een dochteronderneming van Mack Rides. De leverancier spreekt over "de hoogste capaciteit in de branche". "Het is de perfecte oplossing voor een kostenefficiënte en eenvoudig te gebruiken vliegsimulator."

In Europa-Park staat sinds 2017 een vliegsimulator van een andere fabrikant: Voletarium. Die attractie werd gebouwd door Brogent Technologies uit Taiwan, met hulp van het Nederlandse bedrijf Vekoma. Daar koos men voor het bouwen van twee theaters tegenover elkaar om een acceptabele capaciteit te bereiken.Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer leveranciers
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be