Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Disneyland Paris: geen gratis toegang meer voor begeleiders van invaliden

13-10-2021, 15.11 uur

Disneyland Paris wijzigt de regels voor invaliden. Vanaf vrijdag 3 december krijgen begeleiders van bezoekers met een beperking geen gratis toegang meer tot de Disney-parken. In plaats daarvan kunnen ze een entreekaart aanschaffen met 25 procent korting.

Ook invaliden zelf krijgen dan 25 procent korting op een ticket. Dat is nu nog 10 procent. De aanpassing hangt samen met de introductie van een volledig nieuw toegankelijkheidsprogramma. Gasten met een beperking hoeven straks niet meer verplicht begeleid te worden.

Volgens Disney komt "de eigen inschatting van zelfstandigheid" centraal te staan. Tegelijkertijd wordt het aantal beschikbare attracties voor personen met een zichtbare of onzichtbare handicap verhoogd. Kaarten met vijf verschillende kleurcodes - groen, paars, oranje, blauw en grijs - geven aan hoe het is gesteld met de mobiliteit van een bezoeker.

Meer Disneyland Paris
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be