Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Youtuber haalt Disneyland-video weg na ophef over mondkapjes: 'Mijn fout'

11-10-2021, 20.27 uur

Youtuber Bo Beljaars, beter bekend als Bokado, heeft de omstreden video van haar bezoek aan Disneyland Paris verwijderd. Aanleiding is de commotie die ontstond toen bleek dat de Nederlandse videomaakster op veel plekken in de Disney-parken geen mondkapje droeg.

Dat is wel overal verplicht, behalve tijdens het eten en drinken en het maken van een foto met een Disney-figuur. In een inmiddels verwijderde verklaring op Instagram legt Beljaars uit waarom ze zich niet aan de regels hield. "Het was voor mij eerst niet duidelijk dat het mondkapje ook niet af mocht voor een foto, in dit geval een video. Dit is mijn fout."

De youtuber, die haar verblijf liet betalen door Disneyland Paris, had kennelijk alle informatieborden gemist. "Toen dit wel duidelijk werd, heb ik hem in alle shots opgehouden." Ze steekt de hand in eigen boezem. "Dan alsnog snap ik dat sommige mensen het niet eerlijk vinden dat ik hem soms afdeed, ook al was dit alleen in de buitenlucht."

Erg jammer
Wie het filmpje nu opzoekt, krijgt de melding "Deze video is privé". Beljaars zegt een groot fan te zijn van Disneyland Paris. "En het laatste wat ik wil is hun regels niet respecteren." Ze baalt van de gang van zaken. "Ik heb hard gewerkt aan de video, dus uiteraard vind ik het ook erg jammer."

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be