Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Flinke nachtelijke klus: tientallen Efteling-medewerkers halen coronaschotten weg

19-10-2021, 20.08 uur

De Efteling laat de coronacrisis langzaam maar zeker achter zich. Bij een groot aantal attracties werden in de nacht van maandag op dinsdag de opvallende spatschermen in de wachtrijen weggehaald. Tientallen medewerkers waren de hele nacht bezig om schermen af te breken bij onder meer Symbolica, Droomvlucht en Joris en de Draak.

Ook bij Carnaval Festival, Vogel Rok, Gondoletta, Halve Maen, Python, De Vliegende Hollander, Fata Morgana, Piraña en Baron 1898 zijn de kuchschermen verwijderd. De schotten werden gebruikt als fysieke afscheiding op plekken waar anderhalve meter afstand houden niet mogelijk was.

Sinds 25 september is de afstandsregel niet meer van toepassing in Nederland. Aanvankelijk was de Efteling redelijk terughoudend met het ontmantelen van de schotten. Men koos er in eerste instantie voor om voornamelijk schermen weg te halen die belemmerend waren voor de capaciteit. Na vannacht ogen bijna alle wachtrijen weer als vanouds.

Topteam
"Wat een topteam vannacht!", schrijft een opgeluchte Efteling-medewerker op Twitter. "Met ruim dertig man bijna alle attracties in de Efteling schermvrij gemaakt. Flinke dienst achter de rug, spatschermen weggehaald bij de Droomvlucht-wachtrij, gevolgd door de Python en als klap op de vuurpijl Joris en de Draak. Trots wel!"

Er staan nog schotten bij Villa Volta en Max & Moritz. Ook de extra wachtrij van Carnaval Festival en een klein stukje bij Joris en de Draak - het pad richting Villa Pardoes - moeten nog aan de beurt komen.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be