Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Openingsdatum van nieuwe Efteling-bakkerij bekend

11-10-2021, 15.25 uur

De Efteling heeft bekendgemaakt wanneer een nieuwe bakkerij opengaat. Bäckerei Krümel, de nieuwe eetgelegenheid bij familieachtbaan Max & Moritz, is vanaf zaterdag 4 december toegankelijk. Dat is zo'n drie weken na de start van de Winter Efteling op 15 november.

Abonnementhouders mogen al op woensdag 1, donderdag 2 en vrijdag 3 december een kijkje nemen. Bezoekers kunnen straks in de bakkerij terecht voor een ontbijt, lunch of diner, maar ook voor tussendoortjes. Het assortiment bestaat onder meer uit plaatgebak, plaatbrood, worstenbrood, broodpizza's, pretzels en broodjes in de vorm van een krakeling.

Ook staan er Deugnieten op het menu: zachte, zoete broodmannetjes in de vorm van de kwajongens Max en Moritz. Bij een koffiebalie worden verschillende koffiespecialiteiten, thee en warme chocolademelk geserveerd.

Speciaalbier
Verder is er babyccino verkrijgbaar: opgeschuimde melk met siroop en snoepjes, geserveerd als een cappuccino. Naast de gebruikelijke soorten frisdrank kunnen bezoekers ook kiezen voor verse sappen en fruitwater, maar bijvoorbeeld ook voor wijn en speciaalbier.

Bäckerei Krümel werd ontworpen door Jeroen Verheij. Dankzij de komst van de bakkerij is rond de achtbaan een Duits dorpje ontstaan, geïnspireerd op het Alpenlandschap en de streken van de broers Max en Moritz. Vorig jaar werd snackrestaurant De Steenbok al getransformeerd tot Frau Boltes Küche, om zo aan te sluiten bij het verhaal achter de attractie.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be