Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Video: zweefmolen valt bijna uit elkaar op Friese kermis

11-10-2021, 14.09 uurBeeld: WâldNet

Op de kermis in het Friese dorp Kollum is een zweefmolen bijna uit elkaar gevallen. Tijdens een ritje raakten meerdere sierplaten los. In een video is te zien hoe de molen blijft draaien, terwijl een groot deel van de constructie ontbreekt.

Een personeelslid staat ondertussen in paniek naast de attractie. Er zat één meisje in de zweefmolen. Zij had door het incident last van haar ribben, maar ze hoefde volgens de exploitant niet naar het ziekenhuis. De omstanders liepen geen verwondingen op.

De zweefmolen is zo'n honderd jaar oud. Twee jaar geleden nam een man uit Hasselt de attractie over. Voor hem ging toen een jongensdroom in vervulling. Wat het mankement veroorzaakt heeft, is nog niet duidelijk.

Veiligheid
De eigenaar heeft de molen afgebroken voor onderzoek. Van achterstallig onderhoud is volgens hem in ieder geval geen sprake. Hij laat aan regionale media weten ook in coronatijd duizenden euro's geïnvesteerd te hebben in onderhoud en veiligheid.Meer kermis
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be