Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Video: nieuw uiterlijk voor monstervis Efteling na opknapbeurt

10-10-2021, 10.00 uurBeeld: eftelingfan

De monstervis in het Sprookjesbos van de Efteling heeft een nieuw uiterlijk gekregen. De afgelopen maanden stond de vis, onderdeel van het sprookje van Pinokkio, in de steigers voor een grote onderhoudsbeurt. Men had onder meer aandacht voor het kleurenpalet.

In het verleden was de vis feloranje. Daarmee had het dier wel wat weg van een uit de kluiten gewassen goudvis. Bij een verfbeurt koos de Efteling voor soberdere kleuren, waardoor de details een stuk beter tot hun recht komen.

Dankzij de aangepaste kleuren, met onder andere donkere vlekken rond de ogen, lijkt de monstervis nu meer op een originele schets van Efteling-ontwerper Robert-Jaap Jansen uit 2016.

Opgeslokt
In het verhaal zijn Pinokkio en zijn vader Geppetto opgeslokt door de reusachtige vis. Efteling-bezoekers zien hen in de bek van het dier zitten. De rest van het sprookje, met de werkplaats van Geppetto en een nisje met een kat en een vos, bleef ongewijzigd.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be