Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Video: politie rukt uit voor nepwapens op Haagse kermis

08-10-2021, 13.12 uurBeeld: Persbureau District8

De politie in Den Haag is donderdagmiddag in groten getale uitgerukt naar aanleiding van een melding over vuurwapens op de kermis. Op het kermisterrein aan het Haagse Böttgerwater zouden jongeren rondlopen met pistolen.

Eenmaal aangekomen bleek dat het ging om nepwapens, vermoedelijk afkomstig van een schiettent op de kermis in stadsdeel Ypenburg. Toen de politie arriveerde, sloegen de jongeren op de vlucht. De nepwapens werden verstopt of weggegooid.

Het dragen van nepwapens is verboden in Nederland omdat ze niet van echt te onderscheiden zijn. Ze kunnen gebruikt worden om iemand mee te bedreigen.

Aanhoudingen
Er zijn geen aanhoudingen verricht of boetes uitgedeeld. Wel hebben agenten aan de exploitant van de schietkraam gevraagd om geen wapens meer aan te bieden. Men gaat er ook over in gesprek met de gemeente Den Haag.Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be