Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Foto's: kasteel Disneyland Paris komt uit de steigers

15-10-2021, 20.57 uurBeeld: @InsideDlpCastle, @DLPReport

Het beroemde sprookjeskasteel van Disneyland Paris blinkt weer als nieuw. Begin dit jaar werd gestart met een gigantische renovatie van Sleeping Beauty Castle, oftewel Le Château de la Belle au Bois Dormant. Inmiddels is het einde van de werkzaamheden in zicht.

De afgelopen maanden stond het bouwwerk in de steigers. Nu die langzaam maar zeker worden afgebroken, worden steeds meer onderdelen van het opgeknapte kasteel zichtbaar. Bijna alle onderdelen zijn vernieuwd of vervangen.

Alleen het onderste gedeelte van het kasteel is nog ingepakt. Grote zeilen met foto's van het kasteel, die gebruikt werden om de enorme steigerconstructie te camoufleren, zijn al op veel plaatsen weggehaald.

Viering
Disney heeft aangekondigd dat de ingrijpende opknapbeurt begin 2022 afgerond moet zijn, op tijd voor de viering van het dertigjarig bestaan van het resort. De exacte planning is niet bekendgemaakt.

Meer Disneyland Paris
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be