Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Nederlandse youtuber negeert coronaregels in reclamevideo Disneyland Paris

10-10-2021, 14.30 uur

Disneyland Paris zal niet blij zijn met een reclamevideo van de Nederlandse youtuber Bo Beljaars. De filmpjesmaakster, beter bekend als Bokado, werd door Disney gevraagd om een promotievideo te maken voor het halloweenseizoen. Daarin negeert ze de coronaregels.

In de Disney-parken, de Disney-hotels en in de binnenlocaties van Disney Village moeten alle bezoekers vanaf 6 jaar voortdurend een mondkapje dragen. Beljaars, die in haar video verstoppertje speelt in Disneyland Paris, doet dat een groot gedeelte van de tijd niet.

Om die reden vroeg Disney de youtuber om een disclaimer aan haar zestien minuten durende video toe te voegen. In de beschrijving valt nu te lezen: "Voor de veiligheid en gezondheid van bezoekers en cast members, zijn alle gasten vanaf 6 jaar en ouder verplicht een mondkapje te dragen in de Disney-parken, Disney-hotels, Disney's Davy Crockett Ranch, alle binnenlocaties in Disney Village en Golf Disneyland. Gasten kunnen hun mondkapje tijdelijk afzetten tijdens het eten of wanneer zij een foto maken op een selfie spot-buitenlocatie."

Commentaar
Beljaars heeft 331.000 abonnees. Waarom Disney haar niet gewoon gevraagd heeft om de video niet te publiceren vanwege het overtreden van de regels, blijft onduidelijk. De Nederlandse en Franse communicatieafdeling van Disneyland Paris hebben niet gereageerd op een verzoek om commentaar.











Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be