Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Toverland wil Halloween Nights laten doorgaan zonder coronabewijzen, ondanks ommezwaai Walibi

05-10-2021, 17.55 uur

Toverland houdt vol dat de Halloween Nights in oktober en november plaats kunnen vinden zonder dat er gewerkt hoeft te worden met coronatoegangsbewijzen. Gisteren werd duidelijk dat voor de Halloween Fright Nights in Walibi Holland, het grootste halloween-evenement van Nederland, dit jaar wél coronabewijzen verplicht zijn.

Dat heeft het pretpark in Biddinghuizen besloten onder druk van de gemeente Dronten, die vreesde dat het horrorfestijn wel heel veel weg zal hebben van een festival met optredens. Daar zijn coronabewijzen tegenwoordig verplicht.

Ook de Halloween Nights in Toverland brengen jaarlijks tienduizenden bezoekers op de been. Het evenement kent min of meer dezelfde opzet als bij Walibi, met scare zones, spookhuizen, walkthroughs en foodtrucks. Toch denkt het Noord-Limburgse attractiepark dat vragen om een coronapas niet nodig is.

Directie
Een Toverland-woordvoerster wil niet inhoudelijk op de verandering bij Walibi ingaan. "Halloween blijft bij ons zoals eerder gecommuniceerd", zegt ze namens de directie. Bezoekers zullen hun CoronaCheck-app alleen tevoorschijn moeten halen bij bedieningsrestaurant The Flaming Feather en bij het nieuwe halloweenbuffet Trick or Eat.

Volgens de overheid zijn coronabewijzen in pretparken nodig bij "een voorstelling, optreden, vertoning, feest of festival". Het is de vraag of de Halloween Nights daaronder vallen. Toverland beweert van niet, omdat er voor de horroravonden geen evenementenvergunning nodig is. Men spreekt over "extra entertainment binnen de bestaande parkexploitatie".

Onlogisch
Overigens valt Toverland-spookhuis Maison de la Magie wel onder een aparte evenementenvergunning. Dat haunted house ligt immers buiten het park. Toch wordt ook daar vooralsnog niet om een coronabewijs gevraagd. De autoriteiten knijpen een oogje dicht, omdat het onlogisch zou zijn om voor één spookhuis wel een check te doen en voor de andere halloweenattracties niet.

Meer Attractiepark Toverland
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be