Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Europa-Park wil monorail tussen attractiepark en waterwereld Rulantica

03-10-2021, 10.49 uurBeeld: @arendo_geense

Europa-Park heeft concrete plannen om een monorail aan te leggen tussen het attractiepark en het in 2019 geopende waterpark Rulantica. Nu zijn bezoekers nog aangewezen op eigen vervoer of pendelbussen tussen de themahotels en de waterwereld. Over een tijdje moeten ze de monorail kunnen pakken.

Rulantica en het aangrenzende hotel Krønasår hebben een eigen parkeerplaats, gelegen op ongeveer 2 kilometer van het parkeerterrein van Europa-Park. Door een monorail in gebruik te nemen, wordt het verkeer in de omgeving ontlast.

"Dit wordt de ruggengraat van een nieuwe vervoersinfrastructuur die zal zorgen voor de gewenste verlichting", laat de burgemeester Kai-Achim Klare aan een regionale krant weten. Hij spreekt over "een belangrijke stap", waarmee verkeersopstoppingen voorkomen kunnen worden.

Voordelen
Als de parkeerplaats van Europa-Park vol dreigt te raken, kunnen bezoekers straks ook naar de Rulantica-parking geleid worden. Daar kunnen ze vervolgens in de monorail naar het pretpark stappen. Europa-Park wil zelf nog geen details geven, maar burgemeester Klare is enthousiast. "Eigenlijk heeft het project alleen maar voordelen", zegt hij.

De nieuwe monorail moet 4 à 5 meter hoog worden. Het park heeft nu al twee monorails, waaronder de EP-Express. Die rijdt rondjes langs de hoofdingang, de ingang voor hotelgasten, het Spaanse themagebied en het Griekse themadeel.

Restaurant
Het gebied bij Rulantica is volop in ontwikkeling. Pal naast het zwembad en het hotel opende vorig jaar al de virtualreality-beleving Yullbe. In 2022 moet het hypermoderne restaurant Eatrenalin opengaan. Ook wordt er gewerkt aan een uitbreiding van Krønasår.

Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be