Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Rechtbank: Disneyland Paris mocht discriminerende werkneemster niet ontslaan

03-10-2021, 16.22 uur

Disneyland Paris heeft een medewerkster die discriminerende opmerkingen maakte over collega's onterecht ontslagen. Dat heeft de Franse arbeidsrechtbank bepaald. De uitspraken waren afkomstig uit een privéchat.

Toen de medewerkster ziek was, moest ze de inloggegevens van haar werkcomputer doorgeven zodat twee collega's bepaalde documenten konden raadplegen. Zij troffen echter ook een gesprek aan dat de vrouw via een berichtendienst voerde met andere medewerkers.

Daarin vond het duo vernederende, beledigende en discriminerende opmerkingen over collega's en het management van Disneyland Paris. Ze gaven de chats door aan hun superieuren, die de medewerkster vervolgens de laan uitstuurden.

Briefgeheim
Dat hadden ze niet mogen doen, aldus de rechter. Privégesprekken kunnen namelijk geen reden zijn voor ontslag, zelfs niet als ze op het werk worden gevoerd. Ook is het briefgeheim van de vrouw geschonden.

De rechtbank acht niet bewezen dat het chatvenster op de computer spontaan tevoorschijn kwam, zoals de twee collega's beweren. Mogelijk hebben ze gericht naar de berichten gezocht. Disney moet de werkneemster 43.000 euro betalen, oftewel vijftien maanden salaris. Daarnaast krijgt ze 2000 euro voor de inbreuk op haar privacy.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be