Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Belgium

Foto's: Walibi Belgium hersteld van overstromingen, nagenoeg alle attracties geopend

03-10-2021, 01.11 uur

Walibi Belgium is hersteld van de zware overstromingen in juli. Op donderdag 15 juli ging het pretpark noodgedwongen dicht in verband met zeer hevige regenval. Een dag later bleek bijna het volledige park ondergelopen te zijn. Dat zorgde voor veel waterschade, met als gevolg dat attracties niet meer werkten.

In eerste instantie vreesde men dat de poorten tot volgend voorjaar gesloten zouden blijven, vertelt een woordvoerster aan Looopings. Dankzij de inzet van het Walibi-team en een heleboel welwillende leveranciers is het gelukt om nagenoeg alle problemen binnen tweeënhalve maand op te lossen.

Zo kon het gebeuren dat er zaterdagochtend eindelijk weer bezoekers door Walibi Belgium liepen. Ondanks de dramatisch verlopen zomer leek er geen vuiltje aan de lucht: het park lag er uitstekend bij en alle attracties waren operationeel, op één na. Alleen waterachtbaan Pulsar is nog niet gereed.

Aqualibi
Van de waterschade is nog maar weinig te zien. Alleen wie ernaar zoekt, treft hier en daar plekken aan met verkleuringen of minimie beschadigingen. Het overdekte Walibi-zwembad Aqualibi, gelegen bij de ingang van het park, is tot nader order niet toegankelijk. Ook daar hadden de technische installaties het zwaar te verduren.

De langverwachte heropening van het attractiepark in Waver zorgde zaterdag niet voor een stormloop. Zelfs bij de populairste attracties stonden op de drukste momenten wachttijden van hooguit een kwartier.

Mondkapjes
Walibi is in oktober alleen geopend op zaterdagen en zondagen, gevolgd door de herfstvakantie van maandag 1 tot en met zondag 7 november. Op zaterdag 16 oktober start het halloweenseizoen. Tot die tijd moeten overal mondkapjes gedragen worden. Na de 16e niet meer: dan wordt het tonen van een coronapas verplicht. Op verschillende plaatsen staan de halloweendecors al overeind.

Meer Walibi Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be