Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Vrachtwagen met reuzenradbakjes ramt spoorbrug: veel schade

30-09-2021, 17.28 uur

In Leiden is een grote vrachtwagen met de gondels van een reuzenrad tegen een spoorviaduct gebotst. Daardoor raakten veertien bakjes zwaar beschadigd. De attractie was op weg naar de kermis in Leiden, die op zaterdag 2 oktober van start gaat.

Het transport bleek niet onder het viaduct door te passen. Door de klap kwamen onderdelen van de gondels op de weg terecht. De ravage trok veel bekijks. Ook de spoorbrug zelf liep schade op. De politie heeft de omgeving afgezet. Het treinverkeer tussen Leiden en Alphen moest stilgelegd worden.

Het gaat om een wagen van het rad Sky Vision, dat wordt uitgebaat door de firma Hendriks-Hinzen. Volgens de exploitant is de attractie 50 meter hoog. In totaal telt het gevaarte 36 bakjes. Die zouden 16.000 euro per stuk gekost hebben.

Oostenrijk
Ondanks de schade is de eigenaar van plan om het reuzenrad gewoon op te bouwen in Leiden. Het is de bedoeling om zo snel mogelijk nieuwe gondels op te halen in Oostenrijk, zodat het rad alsnog kan gaan draaien. De kermis, ter gelegenheid van het Leidens Ontzet, duurt tot en met maandag 4 oktober.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be