Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Toverland overweegt zonnepanelen op de parkeerplaats

01-10-2021, 10.55 uur

Toverland onderzoekt of het mogelijk is om zonnepanelen te bouwen op de parkeerplaats van het attractiepark. Daarover worden gesprekken gevoerd met de gemeente Horst aan de Maas. Auto's van bezoekers komen dan beschut te staan onder een overkapping. Tegelijkertijd wordt er stroom opgewekt.

Het idee hangt samen met het streven van de gemeente om 30 procent van de energiebehoefte in 2030 op te wekken uit lokale duurzame energie. Een groot zonnepark in Toverland kan daarbij helpen. Er is al over gesproken in de gemeenteraad.

Toch ligt er nog geen concreet plan op tafel, vertelt een voorlichtster aan Looopings. "We verkennen alle mogelijkheden om te verduurzamen, waaronder zonnepanelen op het parkeerterrein", aldus de woordvoerster.

Walibi
De Efteling vroeg twee jaar geleden al een vergunning aan om een deel van de parkeerplaats te voorzien van zonnepanelen. Tot nu toe is het project nog niet uitgevoerd. Verder staat er sinds kort een groot zonnepark op de evenementenparking van Walibi Holland.

Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be