Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Liseberg

Directeur Zweeds pretpark gaat niet graag in eigen attracties: 'Ik zie alleen de fouten'

04-10-2021, 18.02 uur

Klik hier voor alle afleveringen van de Looopings Podcast

Andreas Andersen, de directeur van het Zweedse pretpark Liseberg, houdt er helemaal niet van om in zijn eigen attracties te stappen. Daarover vertelt hij in een nieuwe aflevering van de Looopings Podcast. De baas van één van de grootste attractieparken in Noord-Europa ergert zich naar eigen zeggen groen en geel op zulke momenten, omdat hij alleen maar oog heeft voor de verbeterpunten.

"Het is heel zeldzaam dat ik ervan geniet om in een attractie in Liseberg te gaan", aldus Andersen. Gebeurt dat zelfs niet bij een topattractie als lanceerachtbaan Helix? "Nee, ook niet. Ik weet dat het raar klinkt. Maar als je zó betrokken bent, zie je alleen de fouten, de tekortkomingen en de compromissen."

De Liseberg-directeur is een pretparkfan in hart en nieren. In de veertig minuten durende podcast praat Andersen openhartig over de lessen die hij in de loop der jaren geleerd heeft, onder meer toen hij acht jaar voor het Deense pretpark Tivoli in Kopenhagen werkte. Zo vindt hij achteraf dat een achtbaan die destijds is neergezet te kort is.

Getallen
Ook benadrukt hij hoe belangrijk het is dat medewerkers hun park blijven zien vanuit het perspectief van de bezoekers. "Het risico ligt op de loer dat gasten na verloop van tijd getallen worden. Of dat gasten een manier worden om iets anders te bereiken. En dat is gevaarlijk. Ook wij maken ons daar weleens schuldig aan, dat moet ik toegeven."

Verder gaat het in de podcast over de komst van een nieuw waterpark met een hotel bij Liseberg. Hoe werd het thema gekozen en wat zijn de verschillen met bijvoorbeeld Europa-Parks waterwereld Rulantica? Daarnaast licht Andersen een tipje van de sluier op over nieuwe attracties die de komende jaren worden toegevoegd en legt hij uit hoe namen voor attracties gekozen worden.

Beluister deze aflevering via SpotifyDe Looopings Podcast is er voor iedereen die meer wil horen over de wereld van pretparken, dierentuinen en attracties. We spreken met prominenten uit de branche over hun werkzaamheden, visie en toekomstplannen. Wil je reageren, mail ons dan.

Luisteren én abonneren kan via gratis podcast-apps als Spotify, Apple Podcasts, Podimo, YouTube, Overcast, Podcast Addict, Castro en TuneIn.
Meer Liseberg
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be