Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Leveranciers

Foto's: neem een kijkje op de grootste pretparkbeurs van Europa

01-10-2021, 12.52 uur

Bekende gezichten uit de attractiewereld hebben zich afgelopen week verzameld in Barcelona voor de grootste pretparkbeurs van Europa. In een gigantisch conferentiecentrum in de Spaanse stad vond IAAPA Expo Europe plaats, waar 439 bedrijven uit 43 verschillende landen zichzelf presenteerden. Een uitgebreide fotoreportage brengt het evenement in beeld.

Voor veel firma's was het de eerste keer sinds de uitbraak van het coronavirus dat ze hun klanten in levenden lijve konden ontmoeten. Nederland werd zoals altijd goed vertegenwoordigd. Zo waren attractiebouwers Vekoma Rides Manufacturing, ETF Ride Systems, Mondial Rides en KMG aanwezig.

Ook oer-Hollandse leveranciers als Jora Vision, P&P Projects, Leisure Expert Group, Aniba en Lagotronics ontbraken niet. Daarnaast trokken internationale namen als Intamin Amusement Rides, Bolliger & Mabillard, Mack Rides, Great Coasters International, Maurer Rides, Gerstlauer Amusement Rides en Zamperla de aandacht.

Europa-Park
Zij kregen directieleden en managers van tientallen Europese parken over de vloer, waaronder de Efteling, Walibi Holland, de Plopsa Group, Europa-Park, PortAventura World, Liseberg en Energylandia. In totaal kwamen er 8500 bezoekers op de vijftiende editie van de IAAPA Expo Europe af.

"Het is fantastisch dat onze industrie voor het eerst in bijna twintig maanden samenkomt om elkaar te ontmoeten, ideeën uit te wisselen, van elkaar te leren en producten te kopen", meldt Amanda Thompson, voorzitter van de raad van bestuur van IAAPA en directrice van het Engelse pretpark Blackpool Pleasure Beach.

Londen
In 2020 ging de jaarlijkse beurs niet door vanwege de beperkingen rond het coronavirus. De expo zou toen in Londen plaatsvinden. Volgend jaar komt het evenement alsnog naar de Britse hoofdstad.

Meer leveranciers
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be