Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Leveranciers

Nederlands ontwerpbedrijf presenteert zes concepten voor nieuwe darkrides

29-09-2021, 12.22 uur

De Nederlandse firma Leisure Expert Group slaat de handen ineen met de Duitse attractiebouwer Zierer. Samen ontwikkelden de bedrijven zes nieuwe concepten voor darkrides, met verschillende thema's en groottes. De presentatie vindt deze week plaats op pretparkbeurs IAAPA Expo Europe in Barcelona.

Zierer bouwt al langer darkrides. Een voorbeeld is Ghostbusters 5D in het Duitse pretpark Heide Park, geopend in 2017. Om het attractietype meer aandacht te geven, werd de Leisure Expert Group ingeschakeld. Zo ontstonden concepten en verhaallijnen voor darkrides die in het teken staan van het boerderijleven, dinosaurussen, een muziekfestival, tovenaar Merlijn en de noordse mythologie.

Er werden drie verschillende lay-outs uitgewerkt, met één, vier of zeven tot negen voertuigen. "In principe kan elk thema toegepast worden op elke lay-out", laat het ontwerpbedrijf weten. Van één van de twee ontwikkelde dinothema's werd op de beurs ook een gedetailleerde maquette onthuld.

Betaalbaar
Met de concepten wil de Amsterdamse firma laten zien dat de bouw van een moderne darkride niet alleen weggelegd is voor de grote jongens uit de pretparkwereld. "Het was ons doel om binnen bepaalde budgetbeperkingen te blijven, want we willen dat deze attracties ook betaalbaar zijn voor kleine en middelgrote parken."Meer leveranciers
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be