Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Leveranciers

Over de kop in een vrijevaltoren? Attractiebouwer ontwikkelt schommelende gondel

28-09-2021, 13.38 uur

Vrijevaltorens in pretparken kunnen nóg spectaculairder. Dat moet attractiebouwer S&S - Sansei Technologies gedacht hebben bij het ontwikkelen van de spin shot tower: een variant op de klassieke freefall towers.

De klassieke zitjes worden daarbij vervangen door een schommelende gondel, die 360 graden draait en zelfs over de kop gaat tijdens het lanceren en naar beneden vallen. Een YouTube-video laat zien hoe het principe werkt.

S&S is de fabrikant van bijvoorbeeld de Space Shot in Walibi Holland. De roterende zitplaatsen kunnen achteraf toegevoegd worden aan alle bestaande S&S-torens, benadrukt het Amerikaanse bedrijf.

Pretparkbeurs
"Met aangepaste ritprogramma's is het mogelijk om bezoekers een oneindig aantal unieke sensaties te bieden", laat de leverancier weten. Het concept was al af in 2020, maar dit jaar wordt de spin shot tower voor het eerst actief gepromoot op pretparkbeurs IAAPA Expo Europe. Die vindt deze week plaats in Barcelona.Meer leveranciers
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be