Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Parc Astérix

Karretje van vernieuwde houten achtbaan Parc Astérix onthuld

28-09-2021, 13.58 uur

Pretparkfans krijgen alvast een voorproefje op de vernieuwde houten achtbaan van Parc Astérix. Het Franse attractiepark gaat de bestaande rollercoaster Tonnerre de Zeus komende winter renoveren in samenwerking met de Amerikaanse firma The Gravity Group. Vandaag wordt één van de karretjes gepresenteerd.

Dat gebeurt op pretparkbeurs IAAPA Expo Europe in Barcelona. De treinen van Tonnere 2 Zeus, zoals de attractie gaat heten, zijn turquoise met gouden details. Op de voorkant prijkt het nieuwe logo van de achtbaan, met een beeltenis van de Griekse oppergod Zeus.

Tonnerre de Zeus opende in 1997. De baan werd destijds gebouwd door Custom Coasters International. Dat bedrijf is inmiddels failliet. Tien jaar na de opening leverde Philadelphia Toboggan Coasters nieuwe treinen. Nu gaat The Gravity Group niet alleen zorgen andere karretjes, maar ook voor een aangepast baanverloop met meer scherpe bochten en heuvels.

Omgedraaid
Echte waaghalzen kunnen straks helemaal achterin de trein plaatsnemen. Het laatste karretje wordt namelijk omgedraaid, zodat passagiers de rit daar volledig achteruit beleven.Meer Parc Astérix
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be