Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Gardaland Resort

Italiaans pretpark Gardaland opent attractie rond Jumanji in 2022

28-09-2021, 09.21 uur

Pretpark Gardaland in Italië opent volgend jaar een nieuwe darkride rond de filmreeks Jumanji. Dat heeft Sony Pictures, eigenaar van de Jumanji-films, vandaag bekendgemaakt. De attractie gaat Jumanji - The Adventure heten. Bezoekers komen "diep in de jungle" terecht.

"De creatieve verhalenvertellers van Gardaland hebben een meeslepende beleving ontworpen die voortborduurt op de wereld uit de films", zegt Jeffrey Godsick, verantwoordelijk voor internationale samenwerkingen en merkmanagement bij Sony Pictures.

Jumanji - The Adventure wordt gebouwd op de oude plek van de interactieve darkride Ramses: Il Risveglio, die sinds dit jaar gesloten is. De werkzaamheden zijn al gestart. In het voorjaar van 2022 moet de opening plaatsvinden.

Jeep
Over de opzet van de attractie is nog weinig bekend. Op een eerste ontwerp is een grote jeep zichtbaar. "Baan je een weg door een jungle vol gevaarlijke dieren, allerlei obstakels en een machtige stenen reus, voor een race tegen de klok om een kostbare edelsteen terug te brengen naar de legendarische tempel", zo luidt de marketingtekst. "Alleen jij kan de vloek verbreken."

Gardaland-directeur Aldo Maria Vigevani is enthousiast over de deal. "Jumanji staat voor avontuur, fantasie, plezier, actie, spel en verbeeldingskracht", laat hij weten. "Dat komt overeen met de kernwaarden van Gardaland." Volgens hem gaat de samenwerking ervoor zorgen dat het park "nog meer wordt gezien als een Europese topbestemming en een marktleider in de attractiewereld".

Dwayne Johnson
De eerste Jumanji-film, met Robin Williams en Kirsten Dunst, verscheen in 1995. In 2017 werd het verhaal nieuw leven in geblazen met de blockbuster Jumanji: Welcome to the Jungle, gevolgd door Jumanji: The Next Level in 2019. Daarin speelden Dwayne Johnson, Jack Black en Kevin Hart de hoofdrollen. Er wordt al gesproken over een vervolg.Meer Gardaland Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be