Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Illustrator maakt Efteling-versie van beroemd schilderij De Nachtwacht

27-09-2021, 20.51 uur

Hoe zou het wereldberoemde schilderij De Nachtwacht eruitzien met alleen Efteling-figuren? Illustrator Daan van Genechten uit Moergestel heeft een poging gewaagd. Hij maakte als hobbyproject een replica van het iconische doek van Rembrandt van Rijn, waarbij alle personen vervangen zijn door personages uit de Efteling.

Centraal staat kapitein Willem van der Decken uit De Vliegende Hollander, met aan zijn zijde tovenaar Miraculus uit Fata Morgana. Verder zijn een heleboel sprookjesfiguren te herkennen, maar bijvoorbeeld ook Laven uit het Volk van Laaf, Pardoes en O.J. Punctuel uit Symbolica, een elfje uit Droomvlucht en Jokie uit Carnaval Festival.

Ook Gustave Hooghmoed uit Baron 1898, Hugo van den Loonsche Duynen uit Villa Volta, ruiter Thomas uit Raveleijn en Holle Bolle Gijs hebben een plekje gekregen op de alternatieve Nachtwacht. De gelijkenissen zijn treffend: de personages werden op dezelfde manier afgebeeld als op het origineel. De plek van een hond werd ingenomen door Ezeltje Strek Je.

Inspiratie
Van Genechten is ongeveer twintig uur bezig geweest met De Sprookjeswacht, zoals hij het project noemt. Als inspiratie en referentie gebruikte de creatieve Efteling-fan een fotoreplica van De Nachtwacht, gemaakt door Julius Rooymans en Hans Ubbink.

De Efteling-Nachtwacht heeft al de aandacht getrokken van Efteling-ontwerper Sander de Bruijn, bekend van onder meer Raveleijn, Baron 1898, Symbolica en De Zes Zwanen. Hij liet een like achter op de Instagram-pagina van Van Genechten.

Meer Efteling
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be