Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractie- & Vakantiepark Slagharen

Attractiepark Slagharen vraagt wel coronabewijs bij theatershow en bioscoop

25-09-2021, 17.58 uurBeeld: Aymé Temmink

Attractiepark Slagharen hanteert momenteel strengere coronaregels dan de andere pretparken in Nederland. Bezoekers van 13 jaar en ouder moeten namelijk ook een coronatoegangsbewijs laten zien bij de 4D-biscoop El Teatro en een kindershow in de Music Hall. Dat heeft het park besloten in overleg met de gemeente.

Concurrerende attractie- en dierenparken, zoals de Efteling, kiezen ervoor om niet naar de CoronaCheck-app te vragen bij bioscopen en theatershows. Zij zien die voorstellingen als losstaande attracties binnen een doorstroomlocatie, waardoor een coronabewijs niet verplicht zou zijn.

In Slagharen worden de regels dus anders geïnterpreteerd. Bezoekers kunnen in de Music Hall kijken naar een voorstelling met mascottes Randy en Rosie. In El Teatro is 4D-film Storks te zien. Het coronabewijs moet ook getoond worden bij de restaurants Big Jake Dinner House, Crazy Horse Saloon, Dunkin' en Cartwright's.

Grijs gebied
Hoe kan het dat in Slagharen andere coronamaatregelen gelden dan in andere pretparken en dierentuinen? "Het is een grijs gebied, dus voor ons was het ook lang onduidelijk", zegt directeur Dave Storm in gesprek met Looopings.

"Uiteindelijk hebben we vrij last minute besloten om de coronapas wel te hanteren bij de film en shows. Volgens de overheid is die verplicht bij voorstellingen. Dan is dit voor ons de meest logische optie." En hoe kijkt Storm naar concurrerende parken waar bioscoopzalen en tribunes vol zitten zónder coronabewijzen? "Wij snappen hun standpunt ook. En de ene gemeente is de andere niet."

Meer Attractie- & Vakantiepark Slagharen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be