Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Belgium

Opgelapte achtbaan Walibi later open

06-03-2013, 19.40 uur

Walibi Belgium heeft ruim vier jaar de tijd gehad om de beroemde lanceerachtbaan Turbine op te knappen. De rollercoaster, gesloten in 2008, gaat dit jaar eindelijk weer draaien. Toch lukt het niet om de gepimpte attractie bij de seizoensopening op 30 maart operationeel te hebben.

De heropening laat nog een maand of drie op zich wachten, vertelt een woordvoerder van het pretpark aan Looopings. "De baan is technisch al in orde. Ook de decoraties zijn min of meer af. Er moeten alleen nog tunnels worden gebouwd zodat de baan volledig indoor is."

Vanwege geluidsoverlast in de omgeving mag de vernieuwde Turbine pas weer rijden als het hele gebouw overeind staat. "Dat is zo bepaald in de nieuwe vergunning. We krijgen geheid klachten van omwonenden als we het treintje nu zouden lanceren." Bezoekers moeten nog tot half juni geduld hebben.

Meer Walibi Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be