Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Walibi-attractie NeuroGen blijft dicht in 2021, ondanks versoepelen coronaregels

06-10-2021, 19.07 uur

Walibi Holland gaat virtualreality-attractie NeuroGen dit jaar niet meer in gebruik nemen. Dat bevestigt een woordvoerster aan Looopings. De in 2017 geopende VR-beleving is al bijna twee jaar dicht vanwege de coronamaatregelen. Anderhalve meter afstand houden bleek er niet mogelijk.

Medewerkers moeten immers VR-headsets opdoen bij de bezoekers. Nu de landelijke coronaregels versoepeld zijn en afstand houden niet meer nodig is, zou de attractie in theorie heropend kunnen worden. Toch gaat dat in 2021 niet meer gebeuren.

"Zo vlak voor Halloween, met alle voorbereidingen die daarbij komen kijken, was er niet genoeg tijd meer om de attractie weer volledig op te starten", aldus de Walibi-voorlichtster. "Maar volgend seizoen gaat NeuroGen gewoon weer open als vanouds."

Hersencapaciteit
Het verhaal achter NeuroGen gaat over een Amerikaanse dokter die zijn patiënten 20 procent meer hersencapaciteit belooft. De behandeling loopt echter verkeerd af, waardoor plotseling angstaanjagende herinneringen van iemand anders in beeld komen.

Zo worden bezoekers onder meer geconfronteerd met een rampzalige drugstrip en een naargeestig auto-ongeluk. De VR-attractie is onderdeel van hetzelfde complex als spookhuis The Clinic, dat deze maand opengaat als horror-restaurant.

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be