Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Op deze plekken gaat de Efteling om een coronabewijs vragen

20-09-2021, 19.23 uur

Coronatoegangsbewijzen zijn vanaf 25 september niet nodig om de Efteling binnen te komen, maar bezoekers moeten op sommige plekken wel een vaccinatie-, test- of herstelbewijs laten zien. Dat geldt voor negen restaurants in het attractiepark, met uitzondering van de terrassen.

De CoronaCheck-app wordt verplicht bij de eetgelegenheden Het Wapen van Raveleijn, Het Witte Paard, Pinokkio's Pizza & Pasta Restaurant, Polles Keuken, Panorama, 't Poffertje, Fabula Restaurant en De Vrolijke Noot. Bij Panorama geldt de regel zowel voor het à la carte-restaurant als het gelijknamige zelfbedieningsrestaurant ernaast.

Het coronatoegangsbewijs is verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar. Vanaf 14 jaar moeten bezoekers ook een identiteitsbewijs kunnen tonen. "Uiteraard is het ook mogelijk om eten en drinken af te halen bij de verschillende afhaalhoreca in het park", meldt de Efteling.

Bioscopen
Verder zal met coronatoegangsbewijzen gewerkt worden bij alle horecalocaties in het Efteling Hotel en de vakantieparken Bosrijk en Loonsche Land. Bij attracties en shows in het park gaat de Efteling niet vragen om een coronabewijs. Opvallend genoeg moet dat in de rest van Nederland wel bij theatervoorstellingen en bioscopen.

Voor theatershow Caro in het Efteling Theater geldt een uitzondering, omdat die voorstelling losstaat van een bezoek aan het attractiepark. Er moeten aparte tickets voor gekocht worden. Toeschouwers mogen straks alleen naar binnen op vertoon van een coronabewijs. In de zaal kunnen dan alle plaatsen benut worden.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be