Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling-abonnees hoeven niet meer te reserveren vanaf 25 september

20-09-2021, 18.56 uurBeeld: @theeftelingdiaries

Abonnementhouders van de Efteling kunnen opgelucht ademhalen. Na maanden waarin het behoorlijk lastig was om een plekje te reserveren voor het attractiepark, vervalt de verplichting om een bezoekdatum vooraf vast te leggen. Vanaf zaterdag 25 september hebben abonnees geen reservering met een tijdslot meer nodig om binnen te komen.

Op die datum verdwijnt in Nederland de anderhalvemeterregel die in het leven was geroepen vanwege het coronavirus. De capaciteit van attractie- en dierenparken kan daardoor weer richting het oude niveau. Karretjes mogen weer volledig gevuld worden en in wachtrijen kunnen strepen, hekken, borden en schotten weggehaald worden.

Voor dagbezoekers met een los entreebewijs blijft het reserveren van een dagje Efteling voorlopig wel noodzakelijk. "Hiermee zorgen we voor een betere spreiding bij de hoofdentree", laat de Efteling weten. "Het advies van de overheid is namelijk nog steeds om afstand te houden."

Medewerkers
Die verplichting geldt dus niet langer voor abonnementhouders. Ook Efteling-medewerkers hoeven geen reservering te plaatsen als ze in hun vrije tijd een dagje naar het park willen. En er verandert meer: de Stoomtrein stopt straks weer op beide stations en de wachtrijen voor single riders gaan weer open.

De Efteling gaat het maximale bezoekersaantal niet onmiddellijk terugbrengen naar het oude niveau van vóór de coronacrisis. "We gaan de maximale capaciteit de komende tijd langzaam opbouwen, zodat gasten en medewerkers kunnen wennen aan de nieuwe situatie."

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be