Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Energylandia

Eigenaar Energylandia maakt plannen voor tweede pretparkresort, melden Poolse media

21-09-2021, 20.29 uur

Krijgt het Poolse pretpark Energylandia binnenkort een tweede vestiging? Volgens Poolse media maakt de eigenaar van Energylandia plannen voor een gloednieuwe toeristische trekpleister met de werktitel Energy Resort. De bestemming moet komen te liggen in Walbrzych, een stad in Zuidwest-Polen.

Men heeft een terrein op het oog dat eigendom is van brandstofbedrijf Eko Carbo-Julia. Er zou al een intentieverklaring zijn getekend. Voor Walbrzych zou de komst van het resort een broodnodige financiële oppepper kunnen betekenen. De regio is in verval geraakt sinds de sluiting van mijnen in de jaren negentig.

Voor het attractiepark wordt naar verluidt gedacht aan themagebieden rond bijvoorbeeld Egypte en Italië. Verder wordt gesproken over de komst van een hotel met restaurants in de stijl van New York in de jaren twintig, een vakantiepark en een waterpark. Via een Poolse nieuwssite lekten afbeeldingen uit afkomstig uit een promotiefilm.

Handelsnaam
Een woordvoerder van Energylandia ontkent dat het toekomstige project iets met het bestaande park te maken heeft. Wel is de handelsnaam Energy Resort op 23 juni 2021 geregistreerd als bedrijfsnaam in het Poolse handelsregister, in de categorieën hotels, horeca, musea en parken. Energylandia-manager Klaudia Goczal wordt vermeld als voorzitter van de raad van bestuur.

Energylandia opende in 2014 in het Poolse Zator, op zo'n drieënhalf uur rijden van waar het nieuwe park moet komen te liggen. In de afgelopen jaren is Energylandia uitgegroeid tot het attractiepark met de meeste achtbanen in Europa: er staan er maar liefst zeventien.

Discotheken
De eigenaar van het park bezit ook discotheken en een energiedrankmerk: Energy 2000. Verder maakt de directie al jaren slim gebruik van Europese subsidies voor het stimuleren van toerisme in de regio. Het is de bedoeling om binnen afzienbare tijd hotels toe te voegen.Meer Energylandia
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be